• Skriv ut

Nytt temaområde på 1177.se om psykisk hälsa

Nu utökas innehåll och tjänster kring psykisk hälsa på 1177.se för att bättre möta upp behovet av information och råd om psykiska symtom och sjukdomar.

I det nya temaområdet om psykisk hälsa finns information om olika symtom och tillstånd och vägledning till hjälp och behandling. Här finns också krönikor, berättelser och reportage med människors egna erfarenheter, känslor och tankar kring att må psykiskt dåligt.

Hantera vardagen

Trots att det är så vanligt med psykiska problem och sjukdomar finns det både fördomar och okunskap om dem. Nu vill 1177.se och landstingen sprida tillförlitlig kunskap och bidra med råd och verktyg så att människor bättre ska kunna hantera sin vardag.


Förändra attityder och ge vägledning

Delar av innehållet är skapat i samarbete med 1177:s användare. Att man använder människors personliga erfarenheter är ett sätt att både bidra med identifikation och att bidra till förändrade attityder kring frågor som rör psykisk ohälsa.

Hitta rätt

Många vet inte hur man gör för att söka psykiatrisk vård, hjälp och stöd. Därför finns också innehåll som kan vägleda rätt i vården och förklara olika begrepp. Det har också blivit tydligare vart du ska vända dig i Landstinget Kronoberg.

Möjlighet att ställa anonyma frågor

Ibland kan det kännas lättare att skriva än att prata med någon när man själv eller en närstående mår dåligt. På 1177:s frågetjänst finns det även möjlighet att ställa anonyma frågor till psykologer och socionomer.

Länkar:

Tema Psykisk hälsa på 1177.se: www.1177.se/psykiskhalsa

Här söker du psykiatrisk vård i Kronoberg 

Innehållsansvarig: May Olsson
Uppdaterad av: Natasha Molnar 2013-12-17 08:35